JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Beställning av allmän handling

Enklast gör du din beställning genom att fylla i formuläret nedan. Beställningen skickas vidare till arkivets bevakningsbrevlåda bevakningspost.fst.arkivet@dom.se . Du kan också e-posta din beställning till forvaltningsrattenistockholm@dom.se.

Dom/beslut från de senaste 5 åren kan oftast och på begäran skickas med e-post som pdf-fil. Pdf-filen har samma innehåll som den undertecknade domen men saknar domarens underskrift och innehåller inga bilagor.

Till dig som är student och vill beställa långa serier av domar elektroniskt – När det är intensiva uppsatsperioder får domstolen väldigt många beställningar. Har du möjlighet att begränsa din beställning till en kortare tidsperiod alt. att besöka domstolen och själv leta bland domar från det senaste året, så skulle detta underlätta för domstolen så att vi hinner distribuera domar till alla som önskar detta. Tack för hjälpen!

Beställningsformulär för allmän handling

* Obs! För att beställningen ska kunna skickas till oss måste du först ta del av Informationen om avgifter och kryssa i rutan nedan.

Innehåller din beställning känsliga uppgifter kan förvaltningsrätten skicka den till dig krypterad. Du får då mer information om detta via e-post. Läs om hur detta går till i dokumentet E-post på ett säkrare sätt. Här hittar du informationen på engelska: Secure e-mail - information to contacts 

Glöm inte heller att ange din e-postadress eller ditt telefonnummer så vi kan kontakta dig om något i din beställning är oklart och behöver förtydligas.

För information om hur förvaltningsrätten behandlar dina personuppgifter, se Information om dataskydd.

Jag har tagit del av informationen om avgifter och vill beställa kopior av dom, beslut eller annan handling.*
Obs! Fältet måste fyllas i.
Önskade handlingar:
Önskade handlingar:

Skicka dom/beslut med:
Skicka dom/beslut med:Senast ändrad: 2019-01-10

Information om avgifter

Kopior av handlingar kan levereras på olika sätt. Vanligtvis är e-postleverans det billigaste alternativet.

Normalt faktureras avgiften, men ibland skickas handlingarna mot postförskott.

För parter i mål är det avgiftsfritt att få ut ett exemplar av de flesta handlingar.

Mer information om avgifter

Hur gör du som vill vara anonym?
Du som vill vara anonym när du beställer allmänna handlingar rekommenderas att besöka oss. Saknar du möjlighet att ta dig till förvaltningsrätten kan du som vill vara anonym kontakta oss via telefon. Observera att det krävs ett personligt besök med betalning på plats (endast kontanter) om du har gjort en omfattande beställning och samtidigt vill vara anonym. Vi har tyvärr inte möjlighet att fakturera en anonym beställare.
 

Information om beställning av handlingar från Länsrätten i Stockholms län

Sedan den 14 november 2016 går det inte längre att från vår domstol beställa material som hör till Länsrätten i Stockholms län (1 juli 1979 – 12 februari 2010).

Vid beställning av material från Länsrätten i Stockholms län var vänlig kontakta Stadsarkivet i Stockholms Stad.

Kontaktuppgifter till stadsarkivet:

Telefon: 08-508 28 303 (telefontid vardagar 10–12)

E-post: stadsarkivet@stockholm.se