JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Arbeta på förvaltningsrätten

När medarbetarna på Förvaltningsrätten i Stockholm fick frågan hur de skulle beskriva sitt arbete, blev de tre vanligaste svaren: intressant, omväxlande och stimulerande. De här orden säger ganska mycket om arbetet på domstolen.

  

Förvaltningsrätten i Stockholm är Sveriges största domstol. Vi är drygt 550 anställda som arbetar på domstolens dömande avdelningar och på den administrativa avdelningen. Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler på Gärdet i Stockholm.

Vi som arbetar här är domare, föredragande jurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal.

Är du nyfiken på att bli en av oss?

När du jobbar inom den dömande verksamheten på förvaltningsrätten har du möjlighet till både bredd och fördjupning inom många olika rättsområden. Domstolen handlägger närmare 500 olika måltyper. De mest frekvent förekommande måltyperna är migrationsmål, skattemål, sociala mål och olika typer av tvångsmål.

Den administrativa avdelningen har ett 40-tal medarbetare som på olika sätt arbetar med att vara ett stöd för den dömande verksamheten. De arbetar bland annat på domstolens registrering och arkiv, vaktmästeri, med personal- och ekonomiadministration, utbildningsadministration, IT, service- och säkerhetsfrågor samt med bibliotek och information.

Vill du veta mer?

Du som vill veta mer om förvaltningsrätten och dina jobbmöjligheter här är välkommen att kontakta vår HR-funktion. Observera att vi inte har möjlighet att ta emot intresseanmälningar eller spontanansökningar.
Senast ändrad: 2019-01-10