JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Arbeta på förvaltningsrätten

När medarbetarna på Förvaltningsrätten i Stockholm fick frågan hur de skulle beskriva sitt arbete, blev de tre vanligaste svaren: intressant, omväxlande och stimulerande. De här orden säger ganska mycket om arbetet på domstolen.

  

Förvaltningsrätten i Stockholm är Sveriges största domstol. Vi är drygt 450 anställda som arbetar på domstolens dömande avdelningar och på den administrativa avdelningen. Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler på Gärdet i Stockholm.

Vi som arbetar här är domare, föredragande handläggare, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal.

Är du nyfiken på att bli en av oss?

När du jobbar inom den dömande verksamheten på förvaltningsrätten har du möjlighet till både bredd och fördjupning inom många olika rättsområden. Domstolen handlägger närmare 500 olika måltyper. De mest frekvent förekommande måltyperna är migrationsmål, skattemål, sociala mål och olika typer av tvångsmål.

Den administrativa avdelningen har ett 40-tal medarbetare som på olika sätt arbetar med att vara ett stöd för den dömande verksamheten. De arbetar bland annat på domstolens registratur, arkiv och vaktmästeri, med personal- och ekonomiadministration, utbildningsadministration, IT, service- och säkerhetsfrågor samt med bibliotek och information.

Vill du veta mer?

Du som vill veta mer om förvaltningsrätten och dina jobbmöjligheter här är välkommen att kontakta chefen för administrativa enheten Amanda Modig, 08-561 682 51 amanda.modig@dom.se. Observera att vi inte har möjlighet att ta emot intresseanmälningar eller spontanansökningar.

Har du frågor om notarietjänstgöring vid Förvaltningsrätten i Stockholm kontaktar du Eva Ramm-Ericson 08-561 68229, Eva.Ramm-Ericson@dom.se
Senast ändrad: 2018-01-08